Email

Marta, Dean ja Eddie matkalla Byron Baylle

Marta, Dean ja Eddie matkalla Byron Baylle

 

Huikeita tyyppejä, hauskoja iltoja, valaita, delffiinejä ja lekottelua. Paras kokemus oli silti meri ja sen aallot. Vaikka Australia ei hyväile aisteja samalla tavalla kuin aasian maat hyväili ollan silti koettu unohtumattomia hetkiä. Itsessään australia on enemmän suomen kaltainen maa. Turvallinen ja kaikki toimii.

Byron Bayltä löytyy sekä merta että sen aaltoja. Pienen paikan asukasluku viisin kertaistuu kesän parhaimpina surffi kuukausina. Onneksi pääsimme nauttimaan off seasonista jolloin pystyy tutustumaan paikan vahvaan surffikulttuuriin.

Zack Bondi Beachilla

Zack Bondi Beachilla

 

” Thank God the surfs are poor. I´ve got a terrible hangover” Zack katselee ikkunasta ulos kiitollisena punaisin silmin. Kaikki asiat liittyvät jollain tavalla surffaukseen ja se määrittelee Byron Bayn asukkien elämän tahdin. Jos lauantaina on luvassa hyviä aaltoja, ei perjantain baareista löydy bileitä. Kaikki nukkuvat ja haluavat herätä aamuaalloille. Surffaus on nimittäin fyysisesti todella vaativa laji. Jos surffausta vertaa esim. lumilautailuun olisi lumilautailu yhtä vaativaa jos laskijan tulisi itse kiivetä vuorelle. Mutta kun meri on tyyni räjähtää yö elämä käsiin.

 

Itse pääsimme surffailua kokeilemaan moneen otteeseen vain todetaksemme sen olevan todella vaativa laji. Mutta ylpeänä voi sanoa että molemmat pääsi (ainakin yhden aallon verran) seisomaan laudalla ja nauttimaan vapaasta lennon tunteesta. Myös meren voima tuli tutuksi kun kerran Nina taisteli virtausta vastaan.

 

Zack Bondi Beachilla

Ranta Elämää Bondi Beach

Sam-4

Ranta elämää Byron Baylla

Kovan kunnon lisäksi tapaamillamme surffareilla oli mitä loistavin elämän kuva. Uudet ihmiset otetaan avosylin vastaan, eikä kilpailuvietti kuulu peliin. Elämästä pitää osata nauttia. Juuri sopivan hippiä meidän makuun.

Rentoa meinikiä Nimbinissä

Rentoa meinikiä Nimbinissä

 

Hipestä puheen ollen vierailimme myös Byron Bayn naapurissa Nimbinissä. Pieni kylä on lähtöisin 70 luvun hippikommuunista eikä aivan kaikki Queenslandin muutoin tiukat lakipykälät kaikkinensa yletä tähän yhteisöön. Peace vain heille.

Share on Facebook

Kommentoi ihmeessä

Your email address will not be published.

Top