Email

Jani jooga salissaan

Jani jooga salissaan

Valo tulvii voimalla sisään isoista ikkunoista. Vaalea huone on raikas kuin talviaamu. Rauhallinen joogi lausuu sanoja verkkaiseen tahtiin.

“Joogin pitää olla peloton. Kaikilla riittää pelättävää. Läheinen voi kuolla, itse voi sairastua, auto voi mennä rikki. Lista on loputon. Antautumalla näille peloille heikennät itseäsi. Älä pelkää tulevaa, tai mennyttä”. Hikiset vartalot ovat  saaneet vihdoin painautua jooga mattoon loppu rentoutukseen. Keho huutaa vettä. Silti olo nautinnolisen raukea. Ja raskaan puolitoista tuntisen jälkeen joogin sanat menevät suoraan tajuntaan.

Viileä ilma puhaltaa keholle helpotusta. Keskellä huonetta istuu rauhallinen Jani.  Jani oli ensimmäinen suomalainen jota tapasimme aikoihin. Kaikki oli hassua sattumaa. Henu istui guesthousemme parvekkeella, ja etsi lehdestä jooga studiota jossa voisimme verytellä matkasta uupuneita jäseniämme. Sieltä löytyikin hyvältä vaikuttava Gokul Yoga niminen mesta. Ja yhteishenkilön nimi olo Jani. Siis suomalainen. Päätös oli tehty.

Oman jooga studio on ollut pystyssä vuoden päivät, ja elämä Malesian Borneon Kota Kinabalussa vaikuttaa kadehdittavan seesteiseltä. Mutta meidän jatkuu. Ja läksiäsilahjana Janilta saimme hedelmien lisäksi energiaa ja viisaita sanoja. Joogien lisäksi tulee myös matkalaisen olla peloton, ja suunnata kohti uusia seikkailuja.

Kiitos Janille.

Kohtaaminen ajoittui maaliskuulle, Malesian Kota Kinabalulle.

 

Share on Facebook

Kommentoi ihmeessä

Your email address will not be published.

Top