Email

Kopi Luwak, eli Luwakin kahvi.

Kopi Luwak, eli Luwakin kahvi.

Kupillinen maailman kalleinta kahvia, Kopi Luwakia, voi maksaa jopa 40 euroa. Indonesiassa, tämän kahvin kotiseudulla, kupillinen irtosi 4 eurolla.

Todellinen kahviasiantuntija.

Todellinen kahviasiantuntija työssään.

Sivetti kissa, indonesiassa tunettu nimellä Luwak, seikkailee sademetsässä. Sillä on mielessä vain ruoka, arabica kahvipuun marjat. Ja sille kelpaa ainoastaan parhaat, hyvin kypsyneet ja korkealaatuiset sellaiset. Kuten arvata saattaa on marjan sisällä kaksi kappaletta kahvinpapuja. Luwakki pystyy käyttämään pelkästään marjan hedelmälihan ravinnokseen, ja kahvinpavut tulevat sulamattomana läpi. Sisällä kissan kosteassa ja lämpimässä elimistössä pavut käyvät läpi itämisvaiheen vastaavalla tavalla kun olueen käytettävä orhan jyvä mallastuksessa. Kissan sisällä katkerat animohapot muuttavat muotoaan ja papu tulee linjan toisesta päästä paljon maukkaampana. Tähän kun vielä yhdistää sen, että kissa syö vain parhaita marjoja, alkavat parhaan kahvin syyt selvitä. 

Herkku kahvia siellä..

Herkku kahvia siellä..

Eli siis kissanpaskaa. Sitä on maailman paras kahvi. Tätä kissanpaskaa sitten ihmiset sademetsän siimeksessä keräävät, pesevät ja kuivattavat. Kilohinta pestyllä kuivatulla kissapaskalla on n. 300-1500 euroa, villeinä elävien kissojen tuotoksien ollessa kalleinta. Pavut sitten paahdetaan ja jauhetaan, ja juodaan. Pakko myöntää että ero normaaliin kahviin on huima. Kahvin normaali hapokkuus on minimissään ja kahvi muistuttaa kaukaisesti vahvaa kaakaota. Pehmeä on varmaan kuvaavin sana.  Vieressä hääräävä kahvimestari työnsä touhussa takaa myös sen, että kahvi on tuoretta. Se että vieressä kissa paskantaa papuja, joita tässä maiskutellen juomme  ja haistelemme oli ajatuksia herättävä kokemus.

Arabican "kirsikoita"

Arabican “kirsikat” ovat Kopi Luwakin lähtökohta.

 

 

Share on Facebook

Kommentoi ihmeessä

Your email address will not be published.

Top