Email

Todellinen Anthony Bourdain

Todellinen Anthony Bourdain

Matkalaisen täytyy miettiä budjettia, kokoajan. Yöpymisen jälkeen suurin menoerä on syöminen. Ja jotta matkalla voisi olla mahdollisimman pitkään pitää yöpyä ja syödä mahdollisimman halvassa paikassa.

Syö nyt noita.

Syö nyt tuosta jotain.

Nina: “Öööö, mitäköhän tää on?” Henu: “Emmä vaan tiedä, mutta sitä kuuluu kait dippaa tohon”. Kerala Coffee Intia. Henun veli Erno antoi vinkin että josset osaa lausua sen nimeä, älä syö sitä. Vaikeammin tehty kuin sanottu. Välillä vaihtoehtoina on Mäkkäri/Pizza tai paikallinen herkullisuus. Näistä vaihtoehdoista paikallinen herkullisuus maksaa neljä kertaa vähemmän kuin länkkäri mätöt. Paikallista herkullisuutta siis.

Katukeittiöstä syöminen on länkkäri vatsalle riski. Bakteerikannat on kovin erinlaiset täällä aasiassa kuin suomessa. TD:tä, eli Tourist Diarrheaa (suom. turisti ripulia) ei matkalainen voi pelätä. Se tulee jos on tullakseen, kuten Henu sai katkerasti huomata lennolla Kathmandusta KL:ään. Salmonellaa, hepatiittiä ja kaiken maailman loisia sen sijaan kannattaa pelätä. Mutta ei hätää tässä kehittelemämme vinkki!

"Suosittelen lämpimästi"

“Suosittelen lämpimästi”

Jos näät katukissoja, on paikka turvallinen. Tämä perustuu siihen ajatusmalliin, että katukissat, nuo katujen pienet samurait, elävät vaikeaa elämää. Niiden tulee hommata kaikki ruokansa itse, koska kissoilla ei ole fattan luukkua josta luukuttaa rahaa ruokaan. Joten nämä viiksekkäät otukset seuraavat ihmisten ruokailu tottumuksia. Siellä missä ihmiset syövät, on myös ruuan tähteitä = ruokaa kissoille. Ja yhtä kuin me turistit, niin myös paikalliset pelkäävät yllämainittuja tauteja. Joten paikalliset ihmiset myös karttavat paikkoja jossa ko. vatsansekoittajaeliöt elävät.

Mereneläviä

Mereneläviä

Tai ankkaa

Tai ankkaa

Mutta kaiken kaikkiaan kokemusket katukeittiöistä ovat olleet lämpimiä. Ruoka on maistuvaa, sitä on riittävästi, hinta ei päätä huimaa ja kontaktia paikallisiin ihmisiin ei voi välttää. Perus turret ei katukeittiöiden patojen ääreen eksy, joten länkkäri syömässa “normaalia ruokaa” on ihmetyksen aihe. Ainoa asia jota pitää huomioida on mausteisuus. Maistele omalla vastuulla!

Paahdettua maissia

Paahdettua maissia

 

 

 

Share on Facebook

Yksi miete poustista “Luota Kissoihin

  1. Toivottavasti saatte kaikesta huolimatta joka päivä vatsat täyteen ravintoa ilman jälkiseuraamuksia,

Kommentoi ihmeessä

Your email address will not be published.

Top