Email

Metsä

Metsä

Rehevä lehvästö varjostaa mutaista tietä, jonka lätäköissä uiskentelee verta imeviä matoja. Ja kyllä molemmilla on jalassa taas pelkät flip flopit. Läheltä ja kaukaa kuuluu apinoiden, lintujen, sirkkojen ja kukaties minkä muiden olioiden mekastusta. Tie käy vain pienemmäksi ja mutaisemmaksi.

Viidakon siimeksessä olevan mökin terassilla hengähtää 48 vuotias  Paul Gauthama. Hän on hikinen ja väsynyt tonttinsa raivauksesta. Tapasimme hänet päivän aikaisemmin täällä Malesian länsirannikolla sijaitsevalla Pangkorin saarella, ja nyt olemme ohjeiden mukaan  löytäneet hänen unelmansa. Se on vielä tosin keskeneräinen, mutta selvästi näemme jo bungalowit, ayuravedilasen hierontalaitoksen, tomaatit, salaatit ja yrtit kasvamassa. Ihmisiä rentoutumassa ja uusiutumassa kiireisen elämäntavan kuluttamana.

Kaukana on vielä ihmisvilinä, sillä nyt pihaa koristaa vain kasa oksia ja roskia. Sielä täällä on sementtisäkkejä. Työtä on paljon. Tällä hetkellä valmiina on vain Paulin koti.

Paul

Paul

Istumme terassilla ja Paul kertoo tuntikausia vuosistaan Euroopassa. Välillä, kuin näytöksenä, merikotka lentää tontin laidalla olevaan korkeaan puuhun. Paul lähti nuorena etsimään onneaan Sveitsistä. Lähtökohtana oli, että Euroopassa kaikki on paljon paremmin. Ihmiset ovat rikkaita ja onnellisia. Onnelisuuden sijaan Paul löysi monopoli-pelin, jossa ihmiset menevät lautaa ympäri keräten vaurauksia. Mutta kun kaikki tekee sitä, ei kukaan kuitenkaan oikeasti vaurastu. Syntyy kilpailu, jossa jokaisen pitää vain tehdä enemmän. Ja jos et tee ja kerää vaurauksia, joku muu sen tekee ja sinä häviät. “Viideltä ylös, pakkaa kassi. Bussi lähtee 7 minuutin päästä. Kiire junaan. Nopea espresso, ja sitten pitää jo juosta. Kukaan ei hymyile. Älä myöhästy töistä”. “I really hated my alarm clock!” Paul kiteyttää ja katselee viidakkoon.  ”Kukaan ei tunnu tiedostavan, että kun peli on loppu, kaikki nappulat ja lauta noppineen menee takaisin laatikkoon”.

Herätyskelloja

Herätyskelloja

Nyt ei Paulin tarvitse huolehtia herätyskellosta. Puoli vuotta sitten lukuisten ravintola-ala töiden, Portugalin, Sveitsin, Espanjan, Saksan jälkeen hän sai tarpeekseen. “I came home. Now I can spend my days looking at those sea eagles nesting in my lot”

 

Share on Facebook

6 mietettä poustista “Malesian Kansalainen

  1. Voi kuinka typerää se onkaan, ja miten paljon onnellisempia voisimme olle kaikki tajuaisimme ajoissa tämän meidän hullun rahanperässä juoksun. Miten onnellisia olisimmekaan vähemmän kiireen ja tavaran kanssa.
    Ihana että tutustutte tällaisiin ihmisiin.
    Hän on varmaan onnellisempi kotona omassa kulttuurissaan, kuin euroopassa kiireen perässä.

  2. En usko kommunismiin vaikka sekin hieno ajatus,ei toimisi ilman rikkaita jotka kulkevat pyörässä. ei olisi mahdollisuuksia kulkea maihin joissa edelleen ihmiset ajattlevat toisin..jos kaikki yhtäkkiä päätyisivät ajattelemaan samoin se olisi kuin sulkisi 3leijonaa pieneen häkkiin. valitettavasti eivät toimi

  3. Heh, taisipa tuo tulla muuten selväksi tekstistäkin =) Kannattais lukea kahteen kertaa kaikki ennenku kommentoi. Tapasin kaverin toissapäivänä.

Kommentoi ihmeessä

Your email address will not be published.

Top