Email

Tarpeellisia tavaroita

Tuiki tarpeellisia tavaroita

 

Tarvikkeet, pelit ja pensselit, työkalut, jne. Työkaluja on moneen lähtöön ja hyvät vinkit ovat aina kullan arvoisia. Sen vuoksi päätimme kertoa hieman omista vermeistä, ja toivoa että kaikki kertoisi omat parhaat vinkkinsä. Pääpaino on painolla. Ja koolla. Jos yksi asia hoitaa samalla kahden tai usemamman asian on se aina vain parempi.

 

 1. Ajanviete. 10 tuntia bussissa on pitkä aika. Pelikortit ovat ajanvietteen kannalta monipuolisin ratkaisu. Pelejä on olemassa loputtomiin, ja kortteja tunnutaan lätkittävän maailman jokaisessa kolkassa. Omat suosikkipelimme ovat rommi, ryöstö, paskahousu ja ristiseiska pimeällä pakalla. Ja samalla vaivalla on korteissa kuvia suomen lapista, joita on hauska esitellä toisella puolella palloa. Toinen peli joka on meille pakollinen on, ei niin monikäyttöinen, mutta vähän tilaa vievä Yatzi. Huippu pisteet tällä hetkellä Henun nimissä 351!
 2. Yhteydet. iPhone 4 ja sille veden- ja hiekanpitävä suojakotelo. Nykyajan älypuhelimet ovat todellisia monityökaluja joilla hoituu matkakuvien otto, soittelu ja viestittely, sähköpostit, suunnistus, herätykset ja kalenterihommat, ja tuhansia muita pikku askareita. Suosikki appsit iPhonelle ovat CityMaps2Go johon ladataan kartat kohteista, ja sitten kohteessa gps:n kautta löydetään minne vaan, World Nomadsin kielioppaat, Currency + valuuttamuunnin ja StarWalk jolla voi ihailla kaikenlaisia ihmeellisiä taivaankappaleita.
 3. Hyvä Lukko! Lukko on perin tarpeellinen, kun matkustaa halvalla, eikä voi luottaa 50 pennin hostelliin. Numerosarjallinen lukko on paljon parempi kuin perinteinen avaimellinen, koska A: Avain saattaa hävitä. B: Koska on vammaista piillottaa avain rantahiekkaan, esim uidessa, saati etsiä se sieltä. C: Jos syystä tai toisesta tulemme huoneelle eriaikoihin jää ärsyttävä avainsekoilu pois. Toinen tärkeä lukko on vaijjerilukko jolla rinkat kiinnitetään, esim junaan. Tämä takaa hyvät unet Intian SL junissa tai Nepalin busseissa, joissa et edes näe laukkujasi. Kelautuva malli on pirun näppärä ja kannattaa hommata sellainen jossa on palikka jolla läppärin saa kiinni esim Delhiläisen katukahvilan pöydän jalkaan. Lisäksi pikkulukot rinkan vetoketjuihin. Ja numerosarjalla tottakai.
 4. Leatherman Wawe, tai muu multi tool. Leathermanilla ruuvvataan, vasaroidaan, leikataan, veistetään, viilataan, avataan ja suljetaan. Tarvittaessa myös mahdolliseen itsepuolustukseen Malesialaisia villikoiria vastaan. Tuikitarpeellinen pikku gadgetti, jota matkalla tarvitaan päivittäin. Lisäplussa pienestä taskulampusta joka mahtuu kotelon suojiin.
 5. Otsalamppu. Koska etelämmässä tulee todella pimeää öisin. Lisäksi parit sähkökatkot, jne, niin alkaa jännittää ilman omaa valonlähdettä. Intian Tundlan junaasemalla tulee sähkökatkoja noin 3 tunnissa. Ja aina kun valot pimenivät, alkoi huonompi aines liikkua etsien pimeyden turvin napattavia reppuja. Onneksi oli lamput molemmille.
 6. Oma vesipullo. On surullista katsella muovipullojen täyttämiä tienvarsia ja rantoja. Aina kun mahdollista, ja puhdasta vettä on saatavilla, kannattaa pulllo täyttää ja samalla säästää luontoa ja ennenkaikkea rahaa. Tai ehkä ennemin luontoa ja sitten rahaa. Mukana matkalla myös vedenpuhdistus tabletteja jos puhdasta ei ole saatavilla. Maistuu hieman kloorille, mutta vie janon siinä missä muukin vesi.
 7. Muistiinpanovälineet. Kaikenlaista mahdollista kirjoittelua ja piirtelyä varten.
 8. Ilmastointi teippi. Tällä näppärä kaveri korjaa kaiken mikä korjattavissa vain on. Tähän mennessä on syntynyt mm. lampun varjostin, hyönteisverkon pidikkeitä, paikkoja kaikenlaisiin koloihin, laastari, otsalampun korjaussarja, jne. Kirkas väri näkyy paremmin kuin perinteinen hopea.
 9. Muuntaja. Toimii kuulemma missä vain. Näitä pitäisi olla enemmän kuin yksi, koska kaikenlaista ladattavaa löytyy. Mutta toisaalta mistä tila viidelle muuntajalle?
 10. Köyttä. Hyvää vahvaa köyttä tarvitsee aina. Sillä voi sulkea ovia ja ikkunoita, riiputtaa ruokatarvikkeita katosta rottien ulottumattomissa, kuivata vaatteita, ja mitä tahansa. Pääasiassa riippumattojen ripustukseen. Siansorkan lisäksi muutkin solmut löytyy iPhonen Knot3D ohjelmasta.

 

Lisäksi paljon hyötyä on ollut Ticket to Moonin riippumatoista, ompeluvehkeistä, taskukokoisesta vaatteidenpesuainepakkauksesta, vaatteiden alle piiloitettavista passi- ja rahapusseista, minigrip pusseista, vedenpitävistä tarvikepusseista ja erityisenpaljon rinkan sadesuojista, jotka suojaa niin sateelta kuin lialta ja kulutukseltakin.

Share on Facebook

Yksi miete poustista “Mitä Rinkasta Löytyy?

 1. Kyllä noin pitkällä ja erikoisissa paikoissa retkeilevän pitää ottaa monia asioita huomioon, kun pelkästään viikon kahden lapinvaelluksellakin on huomioitavaa jos jonkin laista. Vielä kun vaatteetkin pitää olla moneen säähän sopivat, mutta mahdollisimman keveitä ja vähän tilaa vieviä :)

Kommentoi ihmeessä

Your email address will not be published.

Top