Email

Delhi, 5.15 aamulla. Puhelin soi:”Your taxi is waiting”. “Yes, were awake”.  Hädintuskin.

Olimme viettäneet edellisen illan junalippuja jonottaessa. Toimisto oli hikinen ja kangassohvat haisivat sille kuin niillä olisi istunut satojatuhansia haisevia matkustajia. Se ei ole varmastikkaan kaukana totuudesta. Mutta loppujen lopuksi saimme liput käteen ja matka Agran ja Varanasin kautta Gorakhphuriin varmistui.

6.00 Rinkat painavat enemmän kuin synti täpötäydellä junaasemalla. Kova väsymys verottaa ja riita on hiuskarvan varassa. Kiireisiä Delhiläisiä sinkoilee sinnetänne ja yritämme vain skarpata ja löytää oikea juna ja meille varatut istumapaikat. Muuten joku vanhus vaatii ne omakseen.

Junan ovesta roikkuen maisemat vaihtuu nopeasti.

Junan ovesta roikkuen maisemat vaihtuu nopeasti.

Garram Chai!, Kofii!, Kol Rinks! Garram Chai!”.

Kauppamiehet ravaavat junan käytäviä jatkuvasti edestakaisin. Ostamme euroissa n. viiden sentin hintaisen chain, joka on vahvasti sokeroitu maito/mauste tee. Viileässä junassa kuuma chai maistuu loistavalta. Matkan teko on älyttömän mukavaa ja helppoa. Junat ovat kohtalaisen siistejä ja kanssamatkustajat kiinnostuneita kaikesta mitä teemme.  Pieni poika kurkkailee “ihmeellisiä länkkäreitä” penkkien välistä, ja heti kun huomaamme hänet pää menee visusti takaisin piiloon. Vastapäätä istuvat tytöt naureskelevat kun innostumme näkemistämme apinoista, täydessä junassa näimme vain yhden länsimaalaisen pariskunnan meidän lisäksi.

Matkan varrella todistamme taas totaalista köyhyyttä, slummeja vilisee ikkunasta. Emme kehtaa edes kuvata, meno vaikuttaa niin kurjalta. Ja kaikki käyvät junaraitella paskalla. Näimme yli viisikymmentä epäonnista paskalla. Se hymyilytti.

“Next to next, Agra”. ystävällinen mies kertoo, kun emme tiedä missä menemme.

Kaikinpuolin mahtava kokemus, ja vain kolmella eurolla. Ota mallia VR. Nähtäväksi jää on yöjuna Tundla:sta Varanasiin yhtä mahtavaa, mutta tämän perusteella arvosanaksi tulee ehdoton ysi.

 

Share on Facebook

3 mietettä poustista “Paskaiset raiteet.

Kommentoi ihmeessä

Your email address will not be published.

Top