Email

IMG_7486

Palmujen tummat varjot piirtyvät tähtitaivasta vasten. Hikinen paidanselkä liimautuu ihoon tropiikin yössä. Onneksi auton kiihdyttäessä viileä viima käy hiuksiin. Vauhti käy tosin välillä kovaksi ja kurveissa on pelkona pudota vanhan pickupin lavalta. Nautimme vahvasta elämän tunteesta. Värit vaikuttavat kirkkaammilta, tuoksut vahvemmilta ja meduusan pistot iholla kihelmöivät kevyesti. Saman elämän tunteen voi lukea kanssamme matkustavan Rungus heimoon kuuluvan Lorelain hämäriltä kasvoilta, kun tuuli riepottelee hänen hiuksiaan. Olemme Perillä.

Majapaikka illalla

Majapaikka illalla

Tampat Do Aman on viidakkoleiri/ekokeskus viidakon keskellä Boreon pohjoiskärjessä. Täällä länsimaiset mukavuudet vaihdetaan ongelmiin hyttysverkkojen, hämähäkkien ja muiden ihmeellisten mönkijäisten kanssa. Ja vaihtokauppa kannattaa. Kun on viettänyt päivän täysin eristyksissä valkoisella hiekalla, välillä uiden turkoosissa meressä, illalla viidakko laulaa matkalaisen syvään uneen. Täältä löytyy kaikki mitä ihminen tarvitsee elääkseen, ja iso plussa tulee suihkuista jossa ei ole päätyseinää eikä kattoa. Suihkuttelijan on vain pakko katsoa viidakkoon. Olo on kuin tarzanissa. Eläminen tapahtuu palmunlehti kattoisissa pienissä bungaloweissa, tai longhousen huoneissa. Ilmastointia ja vesivessaa ei ekohenkisestä majapaikasta löydy.

Kun mieli on täynnä kaipaa kehokin ruokaa. Sitä saa rannalta. Rungus heimon mukavat ihmiset valmistavat Lorelain johdolla autenttista Rungus ruokaa. Ainesosat ruokiin ovat, aina kun mahdollista alueen ympärillä asuvilta Rungus heimolaisilta hommattu. Ja oluttakin saa kohtuulliseen hintaan, “To enchance the experience”. Niinkuin Howard sanoi.

Howard

Howard

Howard. Howard Stanton. Howard pyörittää koko showta viidakkoleireineen ja biitsi ravintoloineen. Pistä nimi mieleen jos aiot Kudatin suuntaan tulla.

Hetki sitten hän joi valkoviiniä ja nautti meren taakse laskevasta auringonlaskusta. Joka aamu hän tekee vaimonsa Lorelain kanssa aamiaista vierailleen, jotka sittemmin pitää kuljettaa viidakkoleiriltä rannalle syömään. Sen jälkeen päivä on  täyttynyt kaikenlaisista askareista muun muassa veneretkestä läheiseen mangrove metsään (jonne mekin olemme suunnitelleet osallistuvamme), kaupassa käynnistä ja pizzauunin rakentamisesta. Mutta päivän viimeinen työ on pian tehty, koska vieraat on nyt  kyyditetty  kotiin 4km:n päähän viidakkoleiriin yöpuulle.

Howard Stanton. Iloinen ja karismaattinen mies Englannista. Hän oli ensimmäinen valkoihoinen rugbyn pelaaja täällä Malesiassa ja on sittemmin toiminut myös tuomarina. Asuttuaan 7 vuotta Sabahissa hän on perustanut oman resorttinsa ja oppinut Malain kielen täydellisesti. Nyt, kun resortti alkaa kaikkien näiden vuosien jälkeen olemaan valmis, hän rakentaa jo täydellä tohinalla luontokeskusta ja ravintolaa. Vaikka hän pyörittää bisneksiään vuoden jokaisena päivänä aamusta iltaan, vaikuttaa hän aina iloiselta ja auttavaiselta. Ja kukapa ei olisi, kun saa elää elämäänsä huikeiden rantojen ja maailman monimuotoisemman viidakon ympäröimänä.

Illan viettoa rannalla

Illan viettoa rannalla

Share on Facebook

2 mietettä poustista “Tip Of Borneo

  1. Kyllä siis teillä on niiiion mahtavaa. Ihania kokemuksia varmaan. Mutta aina on mukava tulla pois viidakostakin välillä.

Kommentoi ihmeessä

Your email address will not be published.

Top