Email

Agra=Taj Mahal. Ei aivan totta.

Taj Mahal ja jotain lintuja

Taj Mahal ja jotain lintuja

Agra on nimittäin myös erittäin kotoisa ainakin Taj:in lähistöllä. Kadut on pieniä ja kapeita, ihmiset mukavia ja huumorintajuisia sekä guest houset puoli ilmaisia verrattuna Delhiin. Meillä on vain 24h aikaa tutustua tähän kaupunkiin, mikä on todellakin sääli. Delhin jälkeen Agra avaa aivan uudenlaisen Intian. Ja enää kolmasosa ihmisistä yrittää kusettaa jollain tavalla! Huomattava parannus Delhiin.

Toki kävimme katsomassa maailman kauneinta rakennusta. Ja voimme yhtyä väitteeseen; Taj on todella (ainakin meidän näkemistämme rakennuksista) maailman kaunein. Lippuun kuului myös ilmainen opas, mutta chitchattia oli aika paljon, lähtien eri kivien alkuperämaasta, joten kiertelimme itseksemme.

Paikallinen Pyhä Mies, Sadhu.

Paikallinen Pyhä Mies, Sadhu.

Pölyisellä kadulla, pienen pyhätön varjoissa istuu intialinen pyhä mies, Sadhu. Sadhut ovat vaeltelijoita jotka kieltäytyvät kaikista nautinnoista. Plussana Sadhuna olossa on ettei tarvitse olla vastuussa mistään. Sadhut on myös kovia tyyppejä joogaamaan.

Saamme laskun ravintolasta.

Saamme laskun ravintolasta.

Agran yö on pimeä. Vettä sataa kaatamalla ja ukkonen jyrähtelee pelottavan lähellä. Sähköt on koko kaupungista poikki. Ukkosen jyrähtelyiden välissä kuluu tuhansien agrigaattien murina, kun ne pitää pystyssä pakollisia hyödykkeitä, kuten ravintoloita (ei sitä missä me olimme).

Aikaisemmin illalla nautiskelimme tähänastisista huonoimman lounaan, emmekä enää usko Lonely Planettia. Chait menimme juomaan guest housemme katolle, jossa tunnelma on piikissään. Taivaanrannassa lymyilevä ukkosmyrsky saa ilman seisomaan paikallaan, ja illassa on trooppisen myrskyn painostusta. Tunnelman kruunaa ympäri kaupunkia olevista moskeijoista kuuluva kova ääninen rukoilu, ja toisaalla olevat Hindu häät joita perinteisesti juhlitaan kovaäänisen musisoinnin ja räjähdysten siivittämänä. Todella kaunista. Juomme chait loppuun ja menemme huoneeseen kuuntelemaan ukkosta. Öitä.

Share on Facebook

5 mietettä poustista “Tunnelmallinen Pikku Delhi

  1. Ihana rakennus, kyllä teillä on paljon nähtävää ja ihmeteltävää. Rikkaus ja köyhyys rinnakkain. Hyvää Henrinpäivää tänään lauantaina.

  2. Voi ei onpas ihanan näköistä!! Täällä me vaan palelellaan kylmässä kun te siellä nautitte lämmöstä ja ihanista nähtävyyksistä. Pitäkää huoli toisistanne ja nauttikaa!

    Henullekkin nimpparionnittelut!! Me jäädään odottelemaan lisää kuvia ja kirjoituksia :)

Kommentoi ihmeessä

Your email address will not be published.

Top