Email

Australian lippu liehuu Banga Banga karja asemalla

Australian lippu liehuu Banga Banga karja asemalla

“Welcome to australia”. Toivottaa intialainen taksikuski kun lähdemme liikkeelle Darwinin lentokentältä. Australian tulli on kuuleman mukaan maailman tiukimpia, mutta meillä ei ollut mitään ongelmia päästä maahan. Rinkka tosin avattiin, mutta mitään laitonta ei löytynyt ja saimme No worries hyväksynnän tullista.

 

“Do you have a bull bar?” Kysyy ensimmäinen tapaamamme cowboy, Banga Bangan karjaasemalla. Australian englannista on välillä vaikea saada selvää, mutta cowboy tuntuu kertovan meille, että jos autossa on karjapuskuri, niin on mahdollista ajaa teiden varrella pomppivien kenguruiden päälle, ja sen jäkeen syödä pussieläin parka. “That way you´ll save a lot of money”. Nyt matkalaisten on pakko myöntää, että kanttia tälläiseen rahan säästöön ei löytynyt. Vaikka ostamassamme neliveto Subarussa onkin karjapuskuri.

Tätä jatkuu 200km

Tätä jatkuu 200km

Banga Bangaan on Darwinista 4-5 päivän matka. Ja matkan varrella ei ole mitään. Autoon pumpataan täysi tankki aina kun mahdollista, plus taakse jerry kanisteriin niin paljon kuin mahtuu ja iso säiliö vettä. Aavikko teillä ei nimittäin ole ketään auttamassa, jos autosta bensa loppuu. Ja lämpötila nousee helposti 40 asteeseen, eikä varjoa ole missään. Meiniki on suoraan Mad Max elokuvasta. Vasemmalla puolella tietä ajamisen jännitystä lisää Road Trainit, jotka ovat iiisoja rekkoja ja niiden perässä jopa 5 perävaunua.

Road Train

Road Train

Kahden ja puolen viikon päästä Darwinista lähdöstä olemme viimein perillä Brisbanessa. Ja yllättävä kyllä autokin kesti matkan. Mitä nyt kerran öljy loppui koneesta.

Nina ja Subaru, in the middle of nowhere

Nina ja Subaru, in the middle of nowhere

Matkan varrella kävimme myös purjehtimassa

Matkan varrella kävimme myös purjehtimassa

 

Raato

Raato

Yöpiminen näyttää tältä

Yöpiminen näyttää tältä

 

 

 

 

Share on Facebook

Kommentoi ihmeessä

Your email address will not be published.

Top