Email

Black Sand Beach

Piha Beachin väsyneitä surffareita.

Vihreä maisema vilisee auton ikkunasta, kun ajamme rakkaiden ystäviemme Niikan ja Darenin opastuksella Uuden Seelannin mutkaisilla teillä. Mahamme hymyilevät maittavan aamupalan jälkeen, koska ovat pullollaan ruisleipää. Vehreä ympäristö tuntuu hyväilevän sielujamme Australian kuivien ja karujen maisemien jälkeen. Lampaita ja lehmiä vilisee jokaisella ruohon peittämällä kukkulalla ja emme voi kuin hämmästellä tarunhohtoista maisemaa. Niika kertoo innoissaan hänen suosikki rannastaan lähellä Aucklandia, jonka hiekka on mustaa ja aallot kohtalokkaita. On kuulemma elokuva Piano kuvattu niissä maisemissa. Hujauksessa saavumme tälle mahtipontiselle ja uniikille rannalle juuri auringonlaskun aikaan. Maisema hivelee silmiä ja mietimme niitä onnekkaita ihmisiä, jotka saavat näissä maisemissa asua. Helikopteri lentää rannan tuntumassa ja Daren tuumailee, että taitavat tälläkertaa etsiä jotain aaltoihin kadonnutta.

Darren

Isäntämme Darren

Tutkimme Uuden Seelannin saloja vuokratulla autolla. Noin viikon aikana kerkesimme hyvin näkemään pohjoissaaren parhaimmat nähtävyydet. Kuumat geysiret, jotka kohoavat monia metrejä korkealle. Taru Sormusten Herrasta elokuvasta tutut Hobbitilan maisemat. Karut lumen peittävät vuoristomaisemat päivän vaelluksella. Hot Water Bechin, jossa vieraillessa voi kaivaa itselleen kolon hiekkaan ja lillutella ihanan lämpimässä vedessä sekä tietysti tuhansittain vihreitä kukkuloita ja määkiviä lampaita.

los-4

Näitä riittää…

Ja riittää.

Ja riittää..

Savuttuamme takaisin Niikan ja Darenin hellään huomaan, totesimme yhteen ääneen, että maisemat ja luonto, mitä saimme nähdä on ehdottomasti kauneimpia, mitä olemme tämän matkan aikana nähneet ja mikä parasta, pohjois saari on yhtä kompakti pakkaus kuin Suomi.

Tytöt yhdessä pitkästä aikaa

Tytöt yhdessä pitkästä aikaa

Huikeita maisemia trekin varrelta

Huikeita maisemia trekin varrelta

 

Share on Facebook

Kommentoi ihmeessä

Your email address will not be published.

Top